EFENDİLER!!
YARIN YER FISTIĞI EKİYORUZ.
Buğdaydan sonra, ne ekelim ne ekelim derken, son kötü tecrübemizden sonra tövbeli olduğumuz yer fıstığı ekmeye karar verdik.Bu kararda bu seneki fıstık fiyatlarının hayli yüksek olması etkili oldu açıkcası.Bu sene 2.ürün olarak yerfıstığını deneyeceğiz.Rabbim utandırmasın.Ben de bu sayfadan aşama aşama yerfıstığı ile ilgili yaptığımız işlemleri, ürünün gelişimini paylaşacağım.Amacım, aslında hem benim için güzel anıları aşama aşama kaydetip ilerde bunları tekrar okuyabilmek ve edindiğim tecrübeleri belki faydalı olur umudu ile paylaşmak.
FREZ FISTIĞI
Buğdaydan sonra ekilince adı da frez fıstığı oluyor tabi.Ekilecek alan çok fazla değil açıkcası yaklaşık 9 dönüm ( 1 dönüm=1000 m²).Tarlanın buğday biçiminden sonraki hali aşağıdaki fotolarda görüldüğü gibi.
BANA BİR PULLUK BULUN!!
Bir pulluk lazım şimdi bana, bir traktör , bir de... bir bidon mazot. Yarım bidon da yeter canım.
ANIZI YAKMAYIN
Ürün ekerken, saman balya çekiminden sonra kalan anızı, maalesef çoğu çiftçimiz, 2.ürün ekiminde sıkıntı oluyor diye yakmaktadır.Ancak , tarlanın verimini arttıran milyonlarca mikroorganizmaların da ölmesine sebeb olduklarını ya bilmiyorlar ya da göz ardı ediyorlar.Anızı yakmak yerine, bizim köten dediğimiz pulluk ile derince sürerek anızı toprağa gömdük.
Tarlamızı işledik.İşledikten sonraki hali bu şekilde
Önümüzde ki senelerin en çok kar getiren işi bunlar olacak gibi...
YanıtlaSil